joi, 11 mai 2017

Hai în ,,Școala altfel"

 Propuneri de activități pentru programul ,, Școala altfel"







    În calitate de profesor de limba engleză în învățământul liceal doresc ca elevii mei să se descopere în cadrul acestui proiect și să extragă din aceste activități atât cunoștințe cât și deprinderi,competențe , atitudini și aptitudini. Astfel, fiecare activitate ce o voi propune mai jos va avea scopuri și obiective pe care urmăresc să le îndeplinesc!

 1)  Citirea cărții ,, Maytreyi"  în grup
      
    În cadrul acestei activități, eu și elevii vom merge la bibliotecă și, pe rând, vom citi fiecare câte o pagină până terminăm cartea. Am ales această activitate pentru că, fiind o carte de dragoste,  ,, Maytreyi"  le va cultiva sentimentul iubirii, sentiment specific uman, ce nu ține de condițiile materiale! Prin aceasta activitate elevii vor avea o perspectivă asupra temei Iubirea, vor lucra în echipă și vor interacționa ca un colectiv! Își vor antrena capacitățile de atenție și concentrare și, cred eu, le va da curiozitatea de a citi mai multe cărți , în astfel de contexte.


2) Să facem voluntariat la un centru de copii cu disabilități
    
     Propun acest tip de activitate deoarece elevii nu numai că vor ajuta pe copii cu ce pot, dar se vor și juca cu ei astfel învățând să fie empatici! Această activitate le va arăta cât de norocoși sunt că au o familie, și îi vor învăța să prețuiască ceea ce au.  


3) Să mergem la o expoziție de artă 
     
    A ales să mergem la o expoziție de picturi deoarece consider că, pictura este o armonioe a culorilor ce exprimă sentimente și are semnificații multiple! Vreau să mergem într-o asfel de activitate deoarece vreau să le cultiv elevilor mei atenția și capacitatea de concentrare. 

4) O plimbare în natură   
   Deși sună banal, am foarte multe obiective pe  care vreau să le ating în acest tip de activitate.. În primul rând vreau ca elevii să vadă natura ca pe o casă uriașă de care trebuie să se bucure, dar să o și îngrijească.  Elevii vor face fotografii în natură, și astfel vor descoperi dacă au talent la fotografie! 



5) Să mergem la o slujbă, într-o biserică micuță

   În creșterea elevului, nu sunt necesare doar cunoștințe și experiențe. mai avem nevoie și de o educașie spirituală! Asta vreau să le cultiv și elevilor mei! Vreau să cunoască micile reguli de bună comportare, să vadă ce importanță are biserica în viața lor și să își însușeacă învățăturile bisericii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu